dimarts, 22 d’octubre del 2013

Roda d'experts sobre el turisme català

Fa uns dies El Punt/Avui ens feia arribar el reportatge d'una roda d'experts sobre la situació actual i futura del turisme al nostre país. El reportatge és aquí, i certament cadascú en traurà el que millor li sembli segons la seva opinió o el seu camp d'activitat. Personalment m'ha frapat el tema dels allotjaments alegals, que algun participant lamentava: sembla mentida que, després d'anys de treball en aquest àmbit, encara hi hagi tant allotjament fora de la llei fent la competència deshonesta a qui paga impostos.

Insisteixen alguns ponents d'aquesta roda a integrar la identitat del país en el producte turístic, la qual cosa és una manera ben directa i efectiva de singularizar la nostra oferta turística. Paraules prou assenyades i coratjoses alhora en els moments que estem vivint.

Per als de fora de Barcelona, ens queda l'alegria de veure com la Gran Marca del país ajudarà la marca Catalunya o les dels altres territoris per aconseguir més notorietat, en un "piggy-bag" molt profitós i prometedor si és que finalment té lloc una cosa així... caldrà veure'n el què i el com certament, però BCN ha d'entendre que ha de donar un cop de mà a la resta del territori i al país... noblesse oblige.