dijous, 17 d’octubre del 2013

Una de freda (neu) i una de calenta (costa)

Pràcticament alhora ens arriben aquesta setmana dues notícies que afectaran el sector turístic català a mig i llarg termini. Una de freda, per a la neu pirinenca: la candidatura Barcelona-Pirineus 2022 queda ajornada "sine die"... s'ha dit que potser el 2026, però no se sap, en fi... "sine die" doncs. Sap greu per a la gent del Pirineu aquest ajornament: cal un revulsiu al nostre turisme blanc, i potser això ho hagués estat. Llàstima. No m'entretindré a dir si la situació política actual o la recent pèrdua de la candidatura olímpica de Madrid han pogut ser perjudicials per a la candidatura catalana, però en fi, així sembla que són les coses i les haurem d'acceptar.

La notícia calenta cal buscar-la a l'altre cantó del país: el projecte BCN World agafa forma amb l'entrada de Port Aventura a la festa. Per tant, BCN World es consolida.

Informativament cal subratllar el pràctic encavalcament d'ambdues notícies, esperem que no sigui volgut i amb una cosa no es pretengui tapar l'altra. Segurament que no és així, oi?

D'altra banda, com a català no-barceloní i militant de la diversitat del país, només puc flipar veient la potència de la marca BCN per sobre la de CAT: tal com clarament diuen els noms d'ambdós projectes, el nom del cap-i-casal va del Pirineu al sud del país. Felicitats als barcelonins: espero que almenys, i sent la resta del territori considerat tan sols paisatge complementari a la Gran Marca, ens posin ben aviat el metro per arribar de Figueres al centre de Barna.